AGRINA KUHINJA
Dogajanju na letošnjem sejmu AGRA se bo od 24. 8. do 29. 8. 2019 že tradicionalno pridružila Agrina kuhinja. Agrina kuhinja bo tudi letos nudila kulinarično razvajanje z regionalnimi dobrotami in prehranskimi izdelki preverjeno vrhunske kakovosti iz Agrinih mednarodnih ocenjevanj kakovosti mesa in mesnih izdelkov, mleka in mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, medu in vina. Letošnja novost je Dan gastronomije, ki ga bomo v Agrini kuhinji obeležili v ponedeljek, 26. 8. 2019.
Na ta dan se nam bo pridružil MasterChef Slovenije 2016 Darko Klemen in VSGT Maribor.
Vljudno vabljeni, da nas obiščete.
Podrobnejši program:

V letošnji Agrini kuhinji bo v ponedeljek, 26. 8. 2018 nastopil
Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016
Darka Klemna, simpatičnega Mariborčana, ki zadnja leta živi v Portorožu, poznamo iz televizijskih zaslonov, ko si je leta 2016 v velikem finalu priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija prikuhal laskavi naziv MasterChef Slovenije.
V drugi sezoni MasterChef Slovenija smo Darka spoznali kot dobrodušnega velikana z velikim srcem. Družinski človek, oče treh deklic, nesebičen, kolegialen in vedno pripravljen pomagati, so le nekatere njegove odlike. Želja po dosegu cilja ga je vseh 64 dni kuharskega tekmovanja gnala od izziva do izziva in na koncu vse do zmage, ko je sodnike prepričal z izjemnim 3-hodnim menijem.
Kuharsko tekmovanje MasterChef Slovenija je bila zanj »zanimiva, razburljiva, zelo napeta, živčna, s čustvi nabita in vesela izkušnja«. Znanje, ki ga je tekom tekmovanja še nadgradil, pa zadnja leta s pridom uporabljala ter razvija še naprej pri vseh svojih krožnikih in kulinaričnih podvigih.
Darko sicer že od nekaj rad kuha in zgrabi za vsako priložnost, v preteklosti pa je delal v kuhinjah velikih kulinaričnih mojstrov. Njegova ljubezen in strast do kuhanja se je začela pri rosnih 9 letih, njegov prvi izdelek pa je bil marmorni kolač z mareličnim nadevom. Prvi pravi kuharski koraki segajo v leto 2013, ko ga je njegov dober prijatelj Igor Delak, takratni šef kuhinje v hotelu Kempinski v Portorožu, po skoraj dveh letih druženja in prepričevanje le vzel pod svoje okrilje. Darko si je že od nekdaj želel nadgraditi svoje znanje, zato je vedno rad pomagal v kuhinjah številnih priznanih kuharskih mojstrov. Vse brezplačno, v zameno za znanje in izkušnje. Med drugim tudi Urošu Štefelinu v Vili Podvin in Gregorju Denku v Hiši Denk.
Darko trenutno vodi kuharske delavnice in timbildinge za večje skupine na Dvoru Jezeršek ter drugod po Sloveniji, gostuje v različnih restavracijah in na dogodkih tako doma kot tudi v tujini, npr. na Hrvaškem, v Italiji in Avstriji. Zadnje čase Darka prav zaradi njegovih bogatih izkušenj, znanja in velike mere kreativnosti redno vabijo k sodelovanju številne gostilne in restavracije, in sicer z namenom razviti novo kulinarično ponudbo, s katero bodo privabili nove goste ter podjetja.
V letu 2018 je v Seči na Primorskem, v osrčju hrastovega gozda nedaleč od morja, zgradil urejen piknik prostor, z vso urejeno insfrastrukturo in lastno pridelavo zelenjave. Francijev vrt kot gaje poimenoval po svojem pokojnem očetu Franciju v prijetnem ambientu gostom, manjšim in večjim skupinam, iz Slovenije in tujine nudi vrhunske jedi z žara in krušne peči izpod rok Darka Klemna.
Konec leta pa se bo Darku uresničila dolgoletna srčna želja, in sicer namreč iz stare, propadajoče gostilne ustvariti eno izmed najbolj prepoznavnih gostiln v slovenski in hrvaški Istri. Tako bo pod svoje okrilje prevzel lokalno gostilno Pri Marički iz Sečovelj, jo poimenoval po svoji pokojni mami – Gostilna Mama Marička in ji s svežo ponudbo vrhunskih kulinaričnih jedi vdahnil novo življenje.
Njegov moto je: »Ne kuhaj, če tega resnično nimaš rad!«. In največja kulinarična želja? Kuhanje z Gordonom Ramsayjem ter lastna gostilna.
Kuhinjo in kuhinjske aparature sponzorirata podjetji Kogast Grosuplje d.d. in Slorational d.o.o.


